3 Kasım 2010 Çarşamba

İlk tanışma

Kayınvalide adayınızla şans eseri bir yerde karşılaşmadıysanız ilk tanışma hakikaten çok stresli olabilir. Malum biricik oğlunu (birkaç oğlu olsa da fark etmez rekabet anında en sevdiği oğlu olur sizinki) baştan çıkaran kızsınız:) Tabii her zaman bu kadar haince düşünmeyebilirler ama genelde kafalarında sizinle ve durumla ilgili pekçok soru işareti vardır onların da.

Öncelikle buluşma mekanı çok önemli. Dışarıda bir kahve mi içeceksiniz yoksa eve mi bekliyor sizi? Eve gidecekseniz ayakkabılarınızı çıkarınca nasıl görüneceğinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Dışarıdaysa biraz daha rahat olabilirsiniz.Ama her iki durumda da saçlar, eller, ayaklar bakımlı, makyaj hafif olmalıdır. Gençsiniz güzelsiniz çok kokoşa bağlamayın!

Dışarıda buluşuyorsanız, biraz pis ve tembel bir kadın olma ihtimali var. Size değer vermeyip evde hazırlık yapmaya üşenmiş olabilir. Diğer bir olasılık da çok iyi niyetli olup sizi zor durumda bırakmak istememesidir. Ahaha saçmalamayın hiçbir kayınvalide bu kadar iyi değildir:)

Evlerine gidecekseniz kıyafet mevzusu gerçekten önemli. En ideal tanışma kıyafeti sevimli, dekoltesiz bir elbise, külotlu çorap, topuklu ayakkabı ve şık bir çantadır. İlle jean giyeceğim diyorsanız topuklu ayakkabı ve gömlek ile kombinleyin bari. Zibidi gibi gitmeyin hassas kayıvalide bünyesi kaldıramıyor. Diğer bir önemli konu da ne götüreceğiniz. Bir buket çiçek şık ama abartı olabilir. Saksı çiçeği de orkide değilse kaba kaçacaktır. Orkide hakikaten bütün kadınları mest ettiği için tercih edilebilir. Çiçek götürmek istemiyorsanız Pelit, Mado, Venüs, vb yerlerden aldığınız yaş pastayı götürebilirsiniz. Başka da uygun bir şey yok aslında, ev hediyesi alacak haliniz yok ya!

Evdeyken gözünüzü açık tutun, etrafa iyice bakın, eşyalar yeni mi, temiz mi, özen gösterilmiş mi? İlla zengin olmaları gerekmiyor ama temiz olması şart. Dantel, el dokuması halı, vs kayınvalidenizin gelenekçi olup olmadığıyla ilgili size çok fikir verecektir. Tabii sağa sola bakarken açık vermeyin, hırsızlığa gelmiş giib gözünüz başınız oynamasın.

Ziyaret süresince mümkün olduğunca yardım edin tabak, bardak götürme getirme işlerine. Fazla yemeyin, az yemeyin. Çok konuşmayın, kahkaha atmayın. Ciddiyim ya hiçbir şeyi abartılı yapmayın. Ama hep gülümseyin ve dinleyin; zaten dinlemezsen yandın, adın ya salağa ya ilgisize çıkar. Sevgilinizle yalnız kalmaya çalışmayın, sıcak davransalar da kendinizi evin kızı sanıp yaymayın, bacak bacak üstüne atmayın, ama mürebbiye gibi de durmayın, bir orta yolunu bulun öyle takılın.Size sorulmadıkça okulunuzu, işinizi anlatmayın ama sorulara güzel cevaplar verip onlara benzeri sorular sorabilirsiniz. Alık, sessiz demesin kimse arkanızdan.

Ziyareti kısa tutmakta fayda var. 2-3 saat içinde kalkın, annemle bilmem nereye gidecektik deyin ve muhakkak sevgilinizle birlikte çıkın, sizi eve o bıraksın. Annesi size değer verdiğini böylece gayet iyi anlayacaktır. Sizin hakkınızda ne düşündüğünü sonra sevgilinizi sıkıştırıp öğrenirsiniz zaten:)

8 yorum:

  1. yandım ben yandım napıcam nasıl davranıcam hıc bılmıyorum kaldı tanışmamıza kısa bı sure hersey güzel geçer ınsalla:)

    YanıtlaSil
  2. offf ooooffffff coookkk dehwet heyecanliyim elim ayagim esiyo bende yarin sevgilimin annesiyle kiz kardewi ve kiz kardeswinin kocasiyla taniwicam... yaziniz cok yardimci oldu tewekkur ederim ;)

    YanıtlaSil
  3. 1 ay içinde tanışmaya gidicem yandım ben ya ne giycem napcam ya beğenmezse

    YanıtlaSil
  4. Tanışmaya gelecekler ailecek nasıl giyinsem nasıl davranmalı ipucu lutfen

    YanıtlaSil
  5. ya ben telefondan ilkkez konuşcam nasıl konuşacağımı bilmiyorum.ve heyecanlıp saçmalamaktan korkuyorum

    YanıtlaSil
  6. Ah yarın gorumcemin nişanı bahanesi ile sevgilimin memleketine gidiyorum. Ve nişan deyince tahmin edersiniz ki tüm ailesi ile tanisacagim nasıl olacak üç gün nasıl kalacam off

    YanıtlaSil
  7. Çok tatlı yazmışsınuz yaa söylediklerinizin her kelimesine uyucam sevdim siziii

    YanıtlaSil
  8. Sıkıntı yok ilk yorumu atan benim herşey güzel geçti atlatdım 4yıl geçti 2temmuz nişan var isteme asıl şimdi napıcam ben:))

    YanıtlaSil