11 Kasım 2010 Perşembe

Akrabalarla tanışma part II - baba tarafı

Her şey iyi gitti, kaynana adayınızın ailesiyle tanıştınız, sevmiş gibi davrandılar sizi, falan filan. Bir rahatlama çöktü tabii, ah çömez gelinler ah!

Asıl zorlu ve taktiksel kısım şimdi başlıyor. Kayınbabanızın ailesiyle de tanışacaksınız. Sağ ise babaanne, dede, halalar, amcalar, vay anam vayyy...

Emin olun kayınvalideniz hepsinden nefret ediyor, yıllardır onlara karşı birikmiş, biriktirmiş. Onlara karşı yanına aldığı gelin adayıyla daha güçlü olmayı umuyor. Ama onlar da size inanılmaz iyi davranıyorlar.Malum soyadlarını taşıyacak kız ile tanışıyorlar. Üstelik "gelin"e karşı yeni bir müttefik kazanma imkanları var.

Şimdi karar verme sırası siz  tecrübesiz yavrularda:) Öncelikle kayınvalideye yaranacağım diye kayınbabanızın ailesini karşınıza almayın, soğuk davranmayın... Onlar zor gün dostunuz olabilir. Ayrıca onlara yapacağınız her türlü terbiyesiz hareket kaynananızı da "ulan bu kzı bir gün bana da bunları yapabilir" diye düşünmeye itebilir.

Onlarla samimi bir ilişki kurmak en iyisi. Sizi tek yakaladıkları anlarda dedikodu malzemesi için yoklayacaklardır. Bu noktada dikkat: Dedikodu yapmak yok! "Bilmiyorum", "aa öyle mi hiç haberim yok" diyerek geçiştirmeniz, kendinizi işe güce vermeniz lazım yoksa kek gibi her konuda adınız geçer, bütün herkes zayıf halka olduğunuz için hıncını sizden çıkarır. Evlendikten sonra da bu böyle.. Ne zaman çocuğunuz olur, artık herkes sizi kabul eder, o zaman ufaktan başlarsınız, o kadar canınız çekiyorsa:)

Kayınbaba, dede, dayı, amca, vs pek önemli değildir. Kadınların savaşında onlara değinip zaman kaybetmeyelim dostlarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder