30 Kasım 2010 Salı

İşler ciddileşiyor

Artık ufaktan aileler tanışacak ardından isteme, nişan, vs ile olayı bağlayacaksınız. İşin kötü yanı en boktan zamanların başlıyor olması. Bu andan itibaren kontrolünüz dışında pekçok şey başınıza gelecek ve düzeltmesi hep size kalacak. Artık herkes gergin, herkes art niyetli olacak. Kadınlar arası Mortal Kombat başlıyoooorrrrr!!!!

En önemlisi sevgiliniz ile her şeyi açık konuşmuş olmanız... Siz neler olacak, neler olmayacak biraz bilin önceden. Ev alabilecek misiniz? Alırsanız bunu sevgiliniz ve siz mi yapacaksınız yoksa aileler işin içinde olacak mı? Düğün yapacak mısınız? Mobilya, düğün, nişan, vs masraflarını kim karşılayacak? Bütün bu soruların cevabı net olmalı ve hem sizin anneniz hem de kaynananız bu konularda tanışmadan önce çocuklarından bilgi almalı yoksa tam bir kaos oluyor.


Maalesef işin içine para mevzuları girince insanlar hiç beklemediğiniz gibi davranabiliyor. Sevgilinizin o gezmeyi, tozmayı, lüksü, süslenmeyi seven annesi bir anda pintiliğin muciti gibi davranmaya başlayabilir. Sevgiliniz hiç beklemediğiniz bir anda cimrilik ve garip stratejiler ile isteklerinizden yırtabilir. Artık onun da evde kafasını istenmeyen fikirler sokan bir müttefiği var unutmayın!


Bu durumda mümkün olduğunca sakin olun ve açgözlü görünmeyin. Ama isteklerinizden de vazgeçmeyin! Şimdi istekleriniz yapıldı yapıldı, evlendikten sonra kimse size dönüp bir ihtiyacın var mı diye sormayacak.

Bizim durumumuz biraz farklıydı, öncelikle birikmiş paramız her şeye yetmiyordu. En azından kendimiz ev alamayacağımızı biliyorduk. Ama kaynanam ve de tüm sülalesi kendi durumları ile ilgili ketum olduğu için onlar ev alacaklar mı ben şahsen bilmiyordum. Annem de bu konuda merak içindeydi tabii. Biricik kızının, hiç kirada oturmamış prensesinin hayatının nasıl olacağını merak ediyordu. ühü hühüühüh:(

Kaynanam ise oğlunun henüz çok genç olduğunu ve biraz daha beklememizi istiyordu. Tabii bu arada para biriktip ev almamızı da. Yani takribi 20 yıl bekleyecektik ona kalsak... Canım ya! Sevgilim diretince bu sefer biraz daha bilendi bana, "yapıştı oğluma bırakmıyor" diye. Halbuki kimin kime neresinden ne kadar çok yapıştığını siz de tahmin ediyorsunuzdur:)


Neticede artık herkes annesiyle-babasıyla konuştu ve annelerin tanışma zamanı geldi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder