2 Kasım 2010 Salı

Rakibinizi iyi tanıyın:)

Oğlu söz konusu olduğunda çoğu anne sizi rakip olarak görür.. Klişe ama gerçek. Özellikle çocuklarının sıkıntılarını da sahiplenen bir anneyse oğlunun ilişkisiyle de yakından ilgilenme ihtimali oldukça yüksek.

İlk tanışma öncesinde iyi bir etüt yapmanız gerekli sevgili gelin adayları. Flört döneminiz boyunca sevgilinizden öğrenmeniz gereken pekçok şey var: annesinin yaşı-çok genç ayrı zor, çok yaşlı ayrı zor, ideali 55 bence; mesleği-öğretmen, gazeteci, avukatsa dikkat!; çalışmış/çalışıyorsa mesleki başarıları-aslında başarılı olmayabilir ama kendini öyle görüyorsa işyerindeki rakibi gibi bir konumunuz da olabilir; çocuklarıyla ilişkisi-mncık mıncık mı mesafeli mi, her ikisi de ayrı sıkıntılar doğurabilir; eşiyle ilişkisi-seks, para, romantizm;  genç kızlık zamanında ailesinin maddi durumu-çok zenginse ailesinin yanında o şımarıklığı atlatamamış olma ihtimali yüksektir; boyu, posu, kilosu-sizden uzun ve gösterişli olabilir ya da sizi görünce kompleks yapacak kadar çirkin olabilir yine hassas kadınsı konular; kızı var mı, yoksa olmasını istemiş mi-görümce tabii ki ayrı bir başlık konusu, inceleyeğiz dostlarım; yeğenleriyle ilişkisi nasıl-kendi doğurmadığı ama akrabası olan yaşıtınız çocuklarla olan ilişkisi size çok fikir verecektir; modayla ilgili mi, makyaja süse püse düşkün mü-bu sizin de öyle olmanızı istediği anlamına gelebilir ama fazlasından hep kaçınmalısınız; dindar mı-ikiniz de benzeri seviyelerde dindarsanız fazla kurcalanmaması gereken bir konu bence; sigara/içki içiyor mu-bu sizin de onun yanında içebileceğiniz anlamına gelmez... Ama tabii akıllı insanlar olarak bunları liste halinde sorguya çeker gibi değil ara ara, sevimli bir şekilde, gerçekten merak edip ilgileniyormuş gibi sormalısınız:)

Eşiyle ilişkisini ayrı bir başlık altında irdeleyeceğim ama unutmayın ki seks yapan mutlu kadın, size daha az bulaşan kadın demektir!

Erkekarkadaşınız pekçok erkek gibi uyuz, şüpheci, inatçı ise aldığınız cevapların 50%si sizi korkutmaya yönelik olacaktır. Yılmayın:) Yani "annem çok titizdir, fönsüz gezen kadınları hiç hoş karşılamaz, kadın dediğinin topuklu giymesi gerektiğini söyler" diyorsa, kesinlikle doğrudur!:) Dikkatli olun acemi gelinler:) Ama "annem çok anlayışlıdır, sigara-içki biz hep evde öyle takılırız, eve gelen giden arkadaşlarıma bayılır" derse kanmayın... O eve gelen giden arkadaşların çoğu erkektir ve annesi tabii ki onları rakip olarak görmez. Size de anlayışlı ve sevgi dolu olacağı anlamına gelmez tüm bunlar sevgili dostlarım....

En güzeli bekleyip görmek ama beklerken alık alık durmamak:) Çaktırmadan sorun soruşturun, eşe, dosta, bana akıl danışın, ne yapın edin saftorik gibi gitmeyin ilk tanışmaya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder