8 Kasım 2010 Pazartesi

Akrabalarla tanışma

Malum önümüzde Kurban Bayramı var. Nice bahtsız güzel genç kız bu bayram nice garip akraba ile tanışacak. Onlara da yardımcı olmak için bazı tüyolar vermek isterim.

Öncelikle akrabaların yakınlığı ve nerede tanışacağınız önemli. Anneanne, teyze, enişte, dayı, yenge ve kuzenlerden oluşan kaynana tarafı mı yoksa babaanne, hala, enişte, amca, yenge ve yine kuzenlerden oluşan sevilmeyen baba tarafı mı? Akıllı olunuz öncelikli tercihiniz kaynana tarafı olsun!

Onlarla anneanne sağ ise onun evinde, değilse büyük teyze/dayının evinde tanışırsınız. Her neresi olursa olsun devamlı çay bardağı ve boş tabak kovalayacağınızı unutmayın. Ama yine şık şıkıdım olacaksınız. İnce çorapla elbise mi giyersiniz, kumaş pantolonla gömlek mi ben bilemem ama jean olmaz, unutmayın.Bir de topuklu, daima topuklu!

Yine eliniz boş gitmeyeceksiniz, bilmem söylememe gerek var mı? Fazla konuşmak yok, bol bol gülümsemek var; kahkaha atmak yok, edepli oturmak var; lafa karışmak yok, sorulana cevap vermek var.

Hepsini bol bol inceleyin, kim nedir necidir anlamaya çalışın ama bunu belli etmeyin. İleride işinize yarayabilir. Şımarık kuzenler, evde kalmış kuzenler, başarısız kuzenler, çok başarılı kuzenler, şişman kuzenler, çiroz kuzenler, zengin kuzenler, varoş kuzenler, hepsini inceleyin, hepsinin saçma sorunlarıyla ilgileniyor ve dinliyor gibi yapın.

Sevgilinize de onların yanında ilgi göstermeye çalışmayın, bırakın o göstersin. He bi de sakın sevgilinizi orda eleştirmeyin ve herhangi bir şeye surat asmayın. Aman ha! Adınız saniyesinde kıskanç, fesat, suratsıza çıkar. "O kız ne öyle hemen surat astı, çocuk altı üstü geğirdi, ne var ki bunda bööğkkkk" denebilir arkanızdan ve kimse arkasından geğirilmesini istemez!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder