30 Kasım 2010 Salı

İşler ciddileşiyor

Artık ufaktan aileler tanışacak ardından isteme, nişan, vs ile olayı bağlayacaksınız. İşin kötü yanı en boktan zamanların başlıyor olması. Bu andan itibaren kontrolünüz dışında pekçok şey başınıza gelecek ve düzeltmesi hep size kalacak. Artık herkes gergin, herkes art niyetli olacak. Kadınlar arası Mortal Kombat başlıyoooorrrrr!!!!

En önemlisi sevgiliniz ile her şeyi açık konuşmuş olmanız... Siz neler olacak, neler olmayacak biraz bilin önceden. Ev alabilecek misiniz? Alırsanız bunu sevgiliniz ve siz mi yapacaksınız yoksa aileler işin içinde olacak mı? Düğün yapacak mısınız? Mobilya, düğün, nişan, vs masraflarını kim karşılayacak? Bütün bu soruların cevabı net olmalı ve hem sizin anneniz hem de kaynananız bu konularda tanışmadan önce çocuklarından bilgi almalı yoksa tam bir kaos oluyor.


Maalesef işin içine para mevzuları girince insanlar hiç beklemediğiniz gibi davranabiliyor. Sevgilinizin o gezmeyi, tozmayı, lüksü, süslenmeyi seven annesi bir anda pintiliğin muciti gibi davranmaya başlayabilir. Sevgiliniz hiç beklemediğiniz bir anda cimrilik ve garip stratejiler ile isteklerinizden yırtabilir. Artık onun da evde kafasını istenmeyen fikirler sokan bir müttefiği var unutmayın!


Bu durumda mümkün olduğunca sakin olun ve açgözlü görünmeyin. Ama isteklerinizden de vazgeçmeyin! Şimdi istekleriniz yapıldı yapıldı, evlendikten sonra kimse size dönüp bir ihtiyacın var mı diye sormayacak.

Bizim durumumuz biraz farklıydı, öncelikle birikmiş paramız her şeye yetmiyordu. En azından kendimiz ev alamayacağımızı biliyorduk. Ama kaynanam ve de tüm sülalesi kendi durumları ile ilgili ketum olduğu için onlar ev alacaklar mı ben şahsen bilmiyordum. Annem de bu konuda merak içindeydi tabii. Biricik kızının, hiç kirada oturmamış prensesinin hayatının nasıl olacağını merak ediyordu. ühü hühüühüh:(

Kaynanam ise oğlunun henüz çok genç olduğunu ve biraz daha beklememizi istiyordu. Tabii bu arada para biriktip ev almamızı da. Yani takribi 20 yıl bekleyecektik ona kalsak... Canım ya! Sevgilim diretince bu sefer biraz daha bilendi bana, "yapıştı oğluma bırakmıyor" diye. Halbuki kimin kime neresinden ne kadar çok yapıştığını siz de tahmin ediyorsunuzdur:)


Neticede artık herkes annesiyle-babasıyla konuştu ve annelerin tanışma zamanı geldi...

İlk tartışma, dındın dındın dındın!!!

Tüm gelin adayları o berbat anın geleceğini bilerek yaşar. Bir gün kaynana ile birbirinize gireceğinizi bilirsiniz. Ama önemli olan o tartışmadan haklı çıkmak. Haklı olmak değil ama dikkat!

Sevgilinin evine gidip gelmeler sırasında muhakkak bir gün bir konuda çatışacaksınız. Bu konu kesinlikle çok spesifik olmayacaktır. Şahsınıza özel olmasını da beklemeyin. İlk çatışmada böyle bir konuyu seçmeyecek kadar profesyonel tartışmacıdır kaynana:) Örneğin benim konum siyasiydi... Haberleri izlerken kürt sorununa yönelik bir yorum yaptım, baktım sessizlik oldu, biraz daha açıkladım. Kendisi bununla ilgili başka bir yorum yaptı, ben de bir şey demeyip "hmmm" diye geçiştirdim. 10 dakika sonra "senin ne demek istediğini ben tam anlamadım, şöyle şöyle olsun diyor bunu mu savunuyorsun?" diye yüksek volümlü bir soru ile köşeye sıkıştırıldım dostlar. Bir şekilde yırttım ılımlı açıklamalar yaparak ama sinirler gerildi tabii.

Sizin tavrınızı anladığı nokta bu aslında. Tartışmada nasıl bir profil çiziyorsunuz. Benimki biraz liboş oldu sanki:( Önce söyleyeceğimi söyleyip sonra azcık kıvırdım. Siz kıvırmak zorunda kalmamak için o topa hiç girmeyin. "Ya ya dimi? Bence de" diyerek şimşekleri üstünüze çekmekten kurtulabilirsiniz. Bir başka yol da çirkefliğin dibine vurup düşüncenizi sonuna kadar savunmak... hahah yok artık:) bu iş olsun istiyorsanız bu alternatifi eliyoruz.

11 Kasım 2010 Perşembe

Akrabalarla tanışma part II - baba tarafı

Her şey iyi gitti, kaynana adayınızın ailesiyle tanıştınız, sevmiş gibi davrandılar sizi, falan filan. Bir rahatlama çöktü tabii, ah çömez gelinler ah!

Asıl zorlu ve taktiksel kısım şimdi başlıyor. Kayınbabanızın ailesiyle de tanışacaksınız. Sağ ise babaanne, dede, halalar, amcalar, vay anam vayyy...

Emin olun kayınvalideniz hepsinden nefret ediyor, yıllardır onlara karşı birikmiş, biriktirmiş. Onlara karşı yanına aldığı gelin adayıyla daha güçlü olmayı umuyor. Ama onlar da size inanılmaz iyi davranıyorlar.Malum soyadlarını taşıyacak kız ile tanışıyorlar. Üstelik "gelin"e karşı yeni bir müttefik kazanma imkanları var.

Şimdi karar verme sırası siz  tecrübesiz yavrularda:) Öncelikle kayınvalideye yaranacağım diye kayınbabanızın ailesini karşınıza almayın, soğuk davranmayın... Onlar zor gün dostunuz olabilir. Ayrıca onlara yapacağınız her türlü terbiyesiz hareket kaynananızı da "ulan bu kzı bir gün bana da bunları yapabilir" diye düşünmeye itebilir.

Onlarla samimi bir ilişki kurmak en iyisi. Sizi tek yakaladıkları anlarda dedikodu malzemesi için yoklayacaklardır. Bu noktada dikkat: Dedikodu yapmak yok! "Bilmiyorum", "aa öyle mi hiç haberim yok" diyerek geçiştirmeniz, kendinizi işe güce vermeniz lazım yoksa kek gibi her konuda adınız geçer, bütün herkes zayıf halka olduğunuz için hıncını sizden çıkarır. Evlendikten sonra da bu böyle.. Ne zaman çocuğunuz olur, artık herkes sizi kabul eder, o zaman ufaktan başlarsınız, o kadar canınız çekiyorsa:)

Kayınbaba, dede, dayı, amca, vs pek önemli değildir. Kadınların savaşında onlara değinip zaman kaybetmeyelim dostlarım.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Akrabalarla tanışma

Malum önümüzde Kurban Bayramı var. Nice bahtsız güzel genç kız bu bayram nice garip akraba ile tanışacak. Onlara da yardımcı olmak için bazı tüyolar vermek isterim.

Öncelikle akrabaların yakınlığı ve nerede tanışacağınız önemli. Anneanne, teyze, enişte, dayı, yenge ve kuzenlerden oluşan kaynana tarafı mı yoksa babaanne, hala, enişte, amca, yenge ve yine kuzenlerden oluşan sevilmeyen baba tarafı mı? Akıllı olunuz öncelikli tercihiniz kaynana tarafı olsun!

Onlarla anneanne sağ ise onun evinde, değilse büyük teyze/dayının evinde tanışırsınız. Her neresi olursa olsun devamlı çay bardağı ve boş tabak kovalayacağınızı unutmayın. Ama yine şık şıkıdım olacaksınız. İnce çorapla elbise mi giyersiniz, kumaş pantolonla gömlek mi ben bilemem ama jean olmaz, unutmayın.Bir de topuklu, daima topuklu!

Yine eliniz boş gitmeyeceksiniz, bilmem söylememe gerek var mı? Fazla konuşmak yok, bol bol gülümsemek var; kahkaha atmak yok, edepli oturmak var; lafa karışmak yok, sorulana cevap vermek var.

Hepsini bol bol inceleyin, kim nedir necidir anlamaya çalışın ama bunu belli etmeyin. İleride işinize yarayabilir. Şımarık kuzenler, evde kalmış kuzenler, başarısız kuzenler, çok başarılı kuzenler, şişman kuzenler, çiroz kuzenler, zengin kuzenler, varoş kuzenler, hepsini inceleyin, hepsinin saçma sorunlarıyla ilgileniyor ve dinliyor gibi yapın.

Sevgilinize de onların yanında ilgi göstermeye çalışmayın, bırakın o göstersin. He bi de sakın sevgilinizi orda eleştirmeyin ve herhangi bir şeye surat asmayın. Aman ha! Adınız saniyesinde kıskanç, fesat, suratsıza çıkar. "O kız ne öyle hemen surat astı, çocuk altı üstü geğirdi, ne var ki bunda bööğkkkk" denebilir arkanızdan ve kimse arkasından geğirilmesini istemez!

Hediye sorunsalı

Kaynana adayınızla tanıştıktan sonra özel günlerde ziyaretler de başlamış olacak. Bu ne demek? Bayram, yılbaşı, sevgilinin ailesinden birinin doğumgünü, vb günlerde eliniz boş gitmeyeceksiniz demek.

Sevgilin kardeşlerine hediye almak genelde eğlencelidir. Yaşı sizden küçük olanlara o yaşlardaki zevklerinizi göz önünde bulundurarak veya günün modasına uygun bir şeyler alabilirsiniz. Örneğin 15 yaşındaki erkekkardeşe Playstation seviyorsa oyun alabilirsiniz en yenisinden ya da 18 yaşındaki kızkardeşe bu aralar çok moda olan yağmur çizmesi veya kalın, salaş hırka alabilirsiniz.Sizden yaşça büyük olanlara ihtiyaçlarına yönelik veya pahalı hediyeler alabilirsiniz. Sizi 28 yaşında kabul edersek 33 yaşındaki abiye şık bir şarap seti, 39 yaşındaki bekar ablaya Beymen'den hediye çeki alabilirsiniz, riske girip kişisel sorunlarının yansımasıyla uğraşmanın anlamı yok anacım!

Hadi kardeşler tamam, babasına ne alacaksınız? En güzeli babaya da Massimo Dutti, Beymen, Polo, vb yerlerden gömlek, polo yaka tshirt, kazak, vb almak. Garantici olun azıcık.

Ve dananın kuyruğunun koptuğu yer! Kaynana'ya ne almalı? Hiçbir yere çekemeyeceği şeyler alabilirsiniz: Çiçek, pasta, parfüm, vb. Kıyafet konusunda da en büyük tavsiyem pastel tonlardan vazgeçmemeniz olacak, canlı renklere hemen burun kıvırabiliyorlar. Pudra rengi saten gömlek, açık gri hırka, krem rengi bluz, vb. Farklı bir şey yapmaya çalışmayın, farklı şeyler sizin farklı bir yerinizde patlayabilir, suratlar asılabilir, "hmmm çok şekersin" denebilir. Ev eşyası da almayın, "şuna bak beni hizmetçi/aşçı gibi görüyor" demesin sonra. Ama çok havalı bir vazo bulursanız tam evine uygun e o zaman durmayın, çiçek gibi orta gelmiş bi zahmet golü atın!

Önemli nokta hiçbir zaman yaşlılık etkilerini azaltan krem setleri veya epilasyon paketleri-şu ara herkes grupanya gibi sitelerden alıyor bunlardan- almayın! Siz kadına yaşlı ve/veya kıllı mı demek istiyorsunuz?:) Kompleks konusu olabilecek konulara girmeyiniz, girdirmeyiniz...

Size aldıkları hediyeler de belirleyici olacaktır. Baktınız kimse sizin doğumgününüzü sallamıyor, siz de kardeşleri telefon+facebook kutlaması, babayı pasta, kaynanayı da çiçekle geçiştirin. Bi enayi siz mi kaldınız aaaa?

4 Kasım 2010 Perşembe

Tanışma sonrası ziyaretler

Kayınvalide adayınızla tanıştıktan sonra sevgilinize bir rahatlama çökecektir. Artık Starbuck's, Midpoint, vs gibi yerlerde buluşmaya üşeneceği için "annem de seni nasılsa tanıyor, gel film izleriz" diyerek sizi eve götürmeye çalışacaktır. Klasik...

Önemli olan bu gibi durumlardan yırtmayı bilmek. İdeali annesini mümkünse özel günler haricinde yılda 1 veya 2 kez görmek. Bayram, doğumgünü, vs günlerde şık şıkıdım giyinip ziyaret edin tabii. E artık gelin adayısınız yapacak bir şey yok. Ama zırt pırt gitmeyin. Kıyafet ve hediye için ilk tanışma yazısındaki kurallar hala geçerli....

Bu ziyaretlerle ilgili en önemli nokta erkekarkadaşınız ile baş başa kalma kısmıdır. Neticede "film izlemeye" gitmişsiniz, sevgilinizin odasına geçip hemen yiyişmeye başlamayın allasen. Annesi 5 dakika sonra elinde tatlı, meyve, vs ile kapıda biter, rezil olursunuz valla. En güzeli anneyi de davet etmek, "gelin beraber izleyelim, şu oyuncular var, çok güzel efenim" demek. Uzun vadede dışlanmak istemiyorsanız, kısa vadede sabırlı olunuz.

Hadi oldu ki kayınvalide odaya girmedi siz de yiyiştiniz, bari makyajınızı tazeleyin, sevgilinizle birlikte suratınız kıpkırmızı çıkmayın odadan, ayıp yahu!

3 Kasım 2010 Çarşamba

İlk tanışma

Kayınvalide adayınızla şans eseri bir yerde karşılaşmadıysanız ilk tanışma hakikaten çok stresli olabilir. Malum biricik oğlunu (birkaç oğlu olsa da fark etmez rekabet anında en sevdiği oğlu olur sizinki) baştan çıkaran kızsınız:) Tabii her zaman bu kadar haince düşünmeyebilirler ama genelde kafalarında sizinle ve durumla ilgili pekçok soru işareti vardır onların da.

Öncelikle buluşma mekanı çok önemli. Dışarıda bir kahve mi içeceksiniz yoksa eve mi bekliyor sizi? Eve gidecekseniz ayakkabılarınızı çıkarınca nasıl görüneceğinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Dışarıdaysa biraz daha rahat olabilirsiniz.Ama her iki durumda da saçlar, eller, ayaklar bakımlı, makyaj hafif olmalıdır. Gençsiniz güzelsiniz çok kokoşa bağlamayın!

Dışarıda buluşuyorsanız, biraz pis ve tembel bir kadın olma ihtimali var. Size değer vermeyip evde hazırlık yapmaya üşenmiş olabilir. Diğer bir olasılık da çok iyi niyetli olup sizi zor durumda bırakmak istememesidir. Ahaha saçmalamayın hiçbir kayınvalide bu kadar iyi değildir:)

Evlerine gidecekseniz kıyafet mevzusu gerçekten önemli. En ideal tanışma kıyafeti sevimli, dekoltesiz bir elbise, külotlu çorap, topuklu ayakkabı ve şık bir çantadır. İlle jean giyeceğim diyorsanız topuklu ayakkabı ve gömlek ile kombinleyin bari. Zibidi gibi gitmeyin hassas kayıvalide bünyesi kaldıramıyor. Diğer bir önemli konu da ne götüreceğiniz. Bir buket çiçek şık ama abartı olabilir. Saksı çiçeği de orkide değilse kaba kaçacaktır. Orkide hakikaten bütün kadınları mest ettiği için tercih edilebilir. Çiçek götürmek istemiyorsanız Pelit, Mado, Venüs, vb yerlerden aldığınız yaş pastayı götürebilirsiniz. Başka da uygun bir şey yok aslında, ev hediyesi alacak haliniz yok ya!

Evdeyken gözünüzü açık tutun, etrafa iyice bakın, eşyalar yeni mi, temiz mi, özen gösterilmiş mi? İlla zengin olmaları gerekmiyor ama temiz olması şart. Dantel, el dokuması halı, vs kayınvalidenizin gelenekçi olup olmadığıyla ilgili size çok fikir verecektir. Tabii sağa sola bakarken açık vermeyin, hırsızlığa gelmiş giib gözünüz başınız oynamasın.

Ziyaret süresince mümkün olduğunca yardım edin tabak, bardak götürme getirme işlerine. Fazla yemeyin, az yemeyin. Çok konuşmayın, kahkaha atmayın. Ciddiyim ya hiçbir şeyi abartılı yapmayın. Ama hep gülümseyin ve dinleyin; zaten dinlemezsen yandın, adın ya salağa ya ilgisize çıkar. Sevgilinizle yalnız kalmaya çalışmayın, sıcak davransalar da kendinizi evin kızı sanıp yaymayın, bacak bacak üstüne atmayın, ama mürebbiye gibi de durmayın, bir orta yolunu bulun öyle takılın.Size sorulmadıkça okulunuzu, işinizi anlatmayın ama sorulara güzel cevaplar verip onlara benzeri sorular sorabilirsiniz. Alık, sessiz demesin kimse arkanızdan.

Ziyareti kısa tutmakta fayda var. 2-3 saat içinde kalkın, annemle bilmem nereye gidecektik deyin ve muhakkak sevgilinizle birlikte çıkın, sizi eve o bıraksın. Annesi size değer verdiğini böylece gayet iyi anlayacaktır. Sizin hakkınızda ne düşündüğünü sonra sevgilinizi sıkıştırıp öğrenirsiniz zaten:)

Kazara karşılaşma

Şans konusunda sıkıntınız varsa kayınvalide namzetinizle ilk kez alışveriş merkezi; sahil-sevgili yazlıktan bulunmuşsa; market-aynı mahallenin çocuklarıysanız; vb yerlerde karşılaşırsınız. Dolayısıyla sizi hazırlıksız yakalamış olur. Saçlarınız dağınık, belki üzerinizde kısacık şort veya eşofman, makyajsız veya fazla süslü, yırtık jean veya mini etek ile görme ihtimali oldukça yüksektir. Endişelenmeyin, herkesin başına gelebilir.

Bu tarz durumlarda mümkün olduğunca güleryüzlü ve sakin olmalısınız. Korkmanın alemi yok sevgili gelin adayları. Söylediği şeylerle ilgilenmeli, söze fazla karışmamalı, bir an önce ordan ayrılmak için acele etmemelisiniz. Bırakın teklifi o yapsın. Belki "gelin çocuklar şurda size bir kahve ısmarlayalım" diyebilir-ki bu iyiye işaret ya da "neyse memnun oldum görüşmek üzere" diye vedalaşabilir-önyargılı olmamak lazım belki o da hazırlıksız yakalandı diye rahatsız olmuş olabilir.

Özellikle kararlaştırılmış bir ilk görüşmede taraflar muhakkak daha temkinli olacaktır, akıllı olan siz olun:) Önceden güzelce hazırlanın. İlk karşılaşma kurallarını bir başka yazıda ele alacağım, onları da göz ardı etmeyin canlarım...

PS: Yazlıktaki sevgilisinin annesine sahilde "yiyişirken" yakalan arkadaşlar bu blogu okumayı burada bırakabilir:) Kayınvalide olayını en azından bu çocuk için unutabilirsiniz...

2 Kasım 2010 Salı

Gizli ev ziyaretleri

Ailesiyle yaşasa da erkeklerde  sürekli olarak sizi eve götürme isteği vardır, hepimiz geçtik o yollardan, yok ben yaşamadım, kimse beni eve atmaya çalışmadı diyen varsa beri gelsin. Bu defaki sevgilinizle evlenmeyi gerçekten düşünüyorsanız gizli kapaklı eve gitme olayından vazgeçin bence. Anneler maalesef hep biliyorlar bu olayı, o yüzden size karşı önyargılı da oluyorlar. Kendileri zamanında asla böyle şeyler yapmadıkları için! Bir hata edip gittiyseniz evine, kesinlikle ortalıkta sigara içmeyin, tuvalete ped, tampon, vs atmayın. İçki içip kadehleri çıkarken yıkarım diye de düşünmeyin çünkü hassas anneler o kadehlerin hepsinin yerini ezbere biliyor:) Sevişme konusuna değinmiyorum bile. Eşek kadar insanlarsınız gidip kendinize başka yer bulunuz. Çarşaf, t-shirt, pijama, vs üzerinde sperm, ruj, vs lekesi yakalarsa kaynana size karşı x1.000 bilenecektir. O bilenmiş dişlerle ısırılmamak için akıllı olunuz!

Tabii ailesi yokken bir sürü arkadaşına parti veriyorsa sevgiliniz, o zaman durum farklı, katılınız, eğleniniz. Ama dar zamanlarda gitmek için bahane bulmayınız.O kadar istiyorsa ayrı yaşasın beyefendi:)

Flört dönemi heyecanlı kaçamaklarının kaynana ile bağlantısı yıllar sonra yüzünüze vurulabilir. Örneğin "birileri de eskiden 'anne kaçta geleceksin, gelmeden ara' diye başımın etini yerdi:)" diye oğluna takıldığında anlayın ki ufak bir saldırı ile karşı karşıyasınız. Aslında iki şey demek istiyordur: 1. az yelloz değilsin, evlenmeden girdin çıktın evimize. 2. oğlum az çapkın değildi, senden önce de ne kızlar gördük biz.

Gelin adayının yapması gereken bu gibi durumlarda duymazdan gelmektir efendim. Ne yapacaksın gülümseyip geçeceksin, laf yetiştirmeyeceksin, bozulmayacaksın.

Rakibinizi iyi tanıyın:)

Oğlu söz konusu olduğunda çoğu anne sizi rakip olarak görür.. Klişe ama gerçek. Özellikle çocuklarının sıkıntılarını da sahiplenen bir anneyse oğlunun ilişkisiyle de yakından ilgilenme ihtimali oldukça yüksek.

İlk tanışma öncesinde iyi bir etüt yapmanız gerekli sevgili gelin adayları. Flört döneminiz boyunca sevgilinizden öğrenmeniz gereken pekçok şey var: annesinin yaşı-çok genç ayrı zor, çok yaşlı ayrı zor, ideali 55 bence; mesleği-öğretmen, gazeteci, avukatsa dikkat!; çalışmış/çalışıyorsa mesleki başarıları-aslında başarılı olmayabilir ama kendini öyle görüyorsa işyerindeki rakibi gibi bir konumunuz da olabilir; çocuklarıyla ilişkisi-mncık mıncık mı mesafeli mi, her ikisi de ayrı sıkıntılar doğurabilir; eşiyle ilişkisi-seks, para, romantizm;  genç kızlık zamanında ailesinin maddi durumu-çok zenginse ailesinin yanında o şımarıklığı atlatamamış olma ihtimali yüksektir; boyu, posu, kilosu-sizden uzun ve gösterişli olabilir ya da sizi görünce kompleks yapacak kadar çirkin olabilir yine hassas kadınsı konular; kızı var mı, yoksa olmasını istemiş mi-görümce tabii ki ayrı bir başlık konusu, inceleyeğiz dostlarım; yeğenleriyle ilişkisi nasıl-kendi doğurmadığı ama akrabası olan yaşıtınız çocuklarla olan ilişkisi size çok fikir verecektir; modayla ilgili mi, makyaja süse püse düşkün mü-bu sizin de öyle olmanızı istediği anlamına gelebilir ama fazlasından hep kaçınmalısınız; dindar mı-ikiniz de benzeri seviyelerde dindarsanız fazla kurcalanmaması gereken bir konu bence; sigara/içki içiyor mu-bu sizin de onun yanında içebileceğiniz anlamına gelmez... Ama tabii akıllı insanlar olarak bunları liste halinde sorguya çeker gibi değil ara ara, sevimli bir şekilde, gerçekten merak edip ilgileniyormuş gibi sormalısınız:)

Eşiyle ilişkisini ayrı bir başlık altında irdeleyeceğim ama unutmayın ki seks yapan mutlu kadın, size daha az bulaşan kadın demektir!

Erkekarkadaşınız pekçok erkek gibi uyuz, şüpheci, inatçı ise aldığınız cevapların 50%si sizi korkutmaya yönelik olacaktır. Yılmayın:) Yani "annem çok titizdir, fönsüz gezen kadınları hiç hoş karşılamaz, kadın dediğinin topuklu giymesi gerektiğini söyler" diyorsa, kesinlikle doğrudur!:) Dikkatli olun acemi gelinler:) Ama "annem çok anlayışlıdır, sigara-içki biz hep evde öyle takılırız, eve gelen giden arkadaşlarıma bayılır" derse kanmayın... O eve gelen giden arkadaşların çoğu erkektir ve annesi tabii ki onları rakip olarak görmez. Size de anlayışlı ve sevgi dolu olacağı anlamına gelmez tüm bunlar sevgili dostlarım....

En güzeli bekleyip görmek ama beklerken alık alık durmamak:) Çaktırmadan sorun soruşturun, eşe, dosta, bana akıl danışın, ne yapın edin saftorik gibi gitmeyin ilk tanışmaya.